V mesecu februarju in marcu smo bili v strokovni skupini za podporo inkluziji še posebej dejavni. Obeležili smo 3 pomembne dneve:

Ob dnevu redkih bolezni smo želeli opozoriti na novosti na področju zdravstva-Slovenija ja namreč uvedla nov presejalni program, kjer lahko ob rojstvu iz nekaj kapljic krvi odkrijejo kar petinštirideset bolezni. Akciji so se odzvali učenci iz OŠ Puconci.

Ob evropskem dnevu logopedije smo organizirali pogovorne ure z logopedom, ki so bile namenjene staršem Osnovne šole IV Murska Sobota. Z logopedinjo Majo Cigüt so se lahko pogovorili o dilemi, ki jo imajo v povezavi s komunikacijo ali govorno-jezikovnim razvojem svojega otroka.

Svetovni dan Downovega sindroma smo obeležili v sodelovanjem s širšim okoljem. Letos je vodilna misel PREMAGAJ STEREOTIPE o osebah z Downovim sindromom in njihovem življenju med nami. V ta namen smo povabili k sodelovanju prevoznike, da na ta dan na čim več avtobusih ob sprednji šipi ali kjer koli drugje, kjer je to mogoče, obesijo dve različni nogavici skupaj z napisom “ZAKAJ VOZIM 2 RAZLIČNI NOGAVICI” ter QR kodo. Akciji so se pridružili Avtobusni promet Murska Sobota, prevozništvo Miljonček, prevoznik Penhofer in prevoz oseb Alenka Lebar. Napise so ponosno vozile tudi medicinske sestre v patronažnem varstvu in učitelji, ta dan pa so z ustvarjanjem in nošenjem različnih nogavic obeležili tudi v vrtcih in šolah.  Zahvala za podporo pri izvedbi akcije z donacijo nogavic gre Trgovini WELLBIE Crocs & Socks iz Murske Sobote.

V mesecu marcu smo zaključili z izobraževalnimi delavnicami, namenjenim vzgojiteljicam. Logopedinja Maja Cigüt je v sodelovanju z Katjo Benko izvedla 4 tematske delavnice: Poslušam, slišim, razumem!,Jaz zlo-gu-jem, zlo-guj še ti!, Od prve besede do pripovedi in Ko izgovorjava ni več težava. Delavnic je se udeležilo 54 vzgojiteljic iz Pomurja, ki so izvedbo delavnic izredno pohvalile.

V mesecu februarju in marcu smo izvedli še 2 predavanji za medicinske sestre v patronažnem varstvu. Maja Cigüt in Daša Letica sta predstavili zgodnji komunikacijski razvoj, Jana Časar in Barbara Klar pa sta spregovorili o razvoju čutil in zgodnjih čutnih stimulacijah.

Gostili so nas tudi na eni izmed šol, kjer sta Mirjam Bregar in Daša Letica govorili o vključujoči šoli in otrocih s posebnimi potrebami.

 

 

 

 

 

(Skupno 13 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost